Başvuru Şartları

Başvurular Ne Zaman Yapılmaktadır ?

Lisansüstü Eğitim başvuruları her yıl Güz ve Bahar yarıyılı olmak üzere yılda 2 kere ilan edilmektedir. Güz yarıyılı başvuruları genellikle Temmuz ayında, Bahar yarıyılı başvuruları ise Aralık ayında ilan edilmektedir. 

 

Başvurular Nasıl Yapılmaktadır ?

Lisanüstü eğitim başvuruları online olarak https://golcuk.sdu.edu.tr adresinden yapılmaktadır. Adaylar, https://golcuk.sdu.edu.tr adresine girerek ön kayıt yaptırmalı ve gerekli bilgileri başvuru tarihleri arasında sisteme girmelidir.

 

Başvuru Şartları Nelerdir ?

Bahar Yarıyılı Lisansüstü Eğitim Programlarına Başvuru Koşulları ve Kontenjanlar

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanır ?

Lisanüstü eğitim başvuru yapan ve mülakata girmeye hak kazanan adaylara ilişkin sıralama sonuçları,  başvuru için belirlenen son tarihten sonraki gün açıklanır. Aday sıralamasında, adayların sisteme girmiş oldukları ALES - Yabancı Dil - Mezuniyet Notları dikkate alınarak adaylar en yüksek puandan en düşük puana göre sıralanarak ilan edilmektedir. 

 

Uzaktan Eğitim ve Tezsiz Yüksek Lisans Başvuruları Nasıl Yapılır ?

Doktora ve Tezli Yüksek Lisans kayıtlarının bitiminden sonra Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans ve Tezsiz Yüksek Lisans başvuru tarihleri https://golcuk.sdu.edu.tr ve https://sosyalbilimler.sdu.edu.tr adreslerinden ilan edilir.