Dikkat Edilmesi Gerekenler

LÜTFEN DİKKAT:

Öğrencilerimizin başvurular, kesin kayıtlar ve kayıt yenileme işlemleri sırasında sorun yaşamamaları ve öğrenci işlemlerinin daha hızlı şekilde yürütülebilmesi için aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri ve aksine isteklerde bulunmamaları önemle rica olunur. Bu hususlara uyulmamasından kaynaklanacak hatalar öğrencinin kendi sorumluluğundadır.

 

BAŞVURULAR VE KONTENJANLAR

Tüm başvurular https://golcuk.sdu.edu.tr adresinden online yapılmaktadır. Telefonla veya postayla başvuru alınmamakta ve Enstitümüzde başvuru yapılmamaktadır.

Yüksek Lisans ve doktora kontenjanları ve başvuru koşulları https://golcuk.sdu.edu.tr adresinden yayınlanmaktadır. Adaylara telefonla veya e-mail aracılığıyla bilgi verilmemektedir.

► Öğrenciler sadece bir Anabilim / Çalışma Alanına başvuru yapabilir.

► Başvuru  koşulları yatay geçiş  yapmak isteyen öğrenciler  için  de geçerlidir. Ayrıca yatay geçiş için başvuran adayların öğrenim gördükleri üniversitede en az bir yarıyıl başarılı olmaları gerekmektedir.

► Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra en geç bir yarıyıl ara vererek doktora programına basvuracak olan adayların yüksek lisansa başvururken ALES belgeleri geçerlidir.

 

MÜLAKATLAR VE SONUÇLAR

Mülakata girmeyen adayların başvuruları geçersiz sayılmaktadır. Mülakatlar ile ilgili olarak adaya ikinci bir şans verilmemekte veya telafi sınavı yapılmamaktadır.

Mülakat Sonuçları https://golcuk.sdu.edu.tr/OnKayit/V2/MulakatSonucu.aspx adresinde ilan edilmektedir. Bu konuda adaylara telefonla veya e-mail aracılığıyla bildirim yapılmamakta ve bilgi verilmemektedir.

 

KESİN KAYITLAR

Enstitümüz belgelerin aslını kabul etmemektedir. Kayıt için gerekli tüm belgelerin “Aslı Gibidir” şeklinde onaylı suretlerinin verilmesi gerekmektedir.

 

ÖĞRENİM ÜCRETİ VE KATKI PAYLARI

► Havale ve EFT kabul edilmemektedir. Harç ücretlerinin Banka şubelerinde Öğrenci Numarası  belirtilerek yatırılması gerekmektedir.

Harç ücretleri Halk Bankası veya tüm bankaların kredi kartlarıyla https://golcuk.sdu.edu.tr adresinden online olarak yatırılmaktadır. Başka bankalarda harç ücreti yatırılmamaktadır.

Harç ücretleri yatırıldıktan sonra Enstitümüze herhangi bir evrak getirilmesine gerek yoktur. Bankaya yatırılan harç ücretleri otomatik olarak sistemimize işlenmektedir.