Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlama Mesajı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını gurur ve coşkuyla kutlamanın haklı sevinci içerisinde, yazdığımız bu büyük destanı bir kez daha birlikte kutluyoruz. 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet, milletimizin birlik, beraberlik ve özgürlük idealine duyduğu sonsuz inancın bir ifadesi olmuştur. Cumhuriyet, milletimizin iradesinin üstün tutulduğu, demokrasinin ve hukukun egemen olduğu, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşma hedefine ilerlediği yolda rehberimiz olmuştur, olmaya da devam edecektir. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti, köklü bir tarih ve kültür birikimiyle donanmış, modern dünyanın saygın bir üyesidir. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü, bu büyük mirası gelecek nesillere taşıma sorumluluğunu bir kez daha hatırlattığı gibi, vatan sevgisiyle, özveriyle ve sorumlulukla dolu bir geleceğe olan güvenimizi de pekiştirmektedir. Bu özel günde, Türk milleti olarak, Cumhuriyetimizi ve onun temsil ettiği değerleri yüceltme ve bu mirası daha da ileriye taşıma görevimizin bilinciyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının açtığı yolda ilerlemekteyiz.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, enstitümüz bilim ve eğitimdeki rolünü daha da yücelterek geleceğe taşımak için büyük bir kararlılıkla çalışmaya devam etmektedir. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde, Cumhuriyet'in temsil ettiği değerlere ve ilkelerine bir kez daha derin bir bağlılıkla sarılmaktayız. Bilimin ışığında, özgür düşünceyle yoğrulmuş genç zihinler yetiştirerek, ülkemizin aydınlık yarınlarına katkı sağlamayı kendimize Cumhuriyet yolunda en önemli vazife olarak görmekteyiz. Cumhuriyetimizin 100. yılını coşku ve heyecanla kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir!.” şiarından hareketle bu büyük mirası gelecek nesillere taşımak için elimizden gelenin en iyisini yapma kararlılığındayız. Enstitümüz, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde, bilimin ve eğitimin ışığında, ülkemizin kalkınması ve refahı için üzerine düşen sorumluluğun bilinciyle hareket etmeye devam edecektir. Bu vesileyle, sonsuz umutlarla dolu bir yarına doğru yürürken, Cumhuriyetimizin 100 yıllık başarı hikayesini daha da ileri taşıma azmiyle Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü coşku ve heyecanla kutluyor, ülkemizin aydınlık geleceği için birlikte el ele vererek çalışmaya devam etme kararlılığımızı bir kez daha vurguluyor ve Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla anıyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun !

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

Yayın Tarihi: 27/10/2023