25 Kasım 2017 Cumartesi

“Sosyal Bilimlerde Nitelik ve Nicelik” Çalıştayı ile SDÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Bir İlke İmza Attı

05 Nisan 2013 Cuma 02:55 tarihinde eklendi | 2898 defa okundu
WordCafe Metodu ile Nitelik ve Nicelik Konulu Çalıştay Barida Otel’de başladı ve ikinci gününde Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan değerlendirme oturumlarıyla sona erdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen “Sosyal Bilimlerde Nitelik ve Nicelik” isimli “World Cafe” metoduyla gerçekleştirilen çalıştay Barida Otel’de başladı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Süleyman Seydi, lisansüstü yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek “Lisansüstü çalışmalar üniversitelerin kalitesini belirleme noktasında önemli rol oynuyor. Lisansüstü öğrencilerin sayısı da üniversitelerin bir anlamda dünya klasmanındaki yerini belirliyor. Bizler de SDÜ olarak daha kaliteli lisansüstü çalışmalar yapmalıyız” dedi.

Araştırma Görevlisi Umut Can Öztürk de katılımcılara World Cafe Tekniği hakkında bilgi verdi. World Cafe tekniğinin uluslararası düzeyde kullanıldığını belirten Öztürk,”1995 yılında Juanita Brown ve David Isaacs öncülüğünde oluşturulan World Cafe tekniği, bir beyin fırtınası çeşididir. Bu tür beyin fırtınası yöntemleriyle öne geçme fırsatımız var.  Ortalama üstü fikirler beyin fırtınasıyla ortaya çıkar.” diye konuştu.

Bilgilendirmenin ardından tez, etik konusu, bilimsel ve proje çalışmalarının tartışılacağı “Sosyal Bilimlerde Nitelik ve Nicelik” isimli çalıştaya geçildi.

Akyıldız: “Farklı Fikirler, Tarihin ve İnsanların Temel Dinamizmini Oluşturur”

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünce (SBE) düzenlenen ve World Cafe metoduyla gerçekleştirilen “Sosyal Bilimlerde Nitelik ve Nicelik” isimli çalıştay, Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan değerlendirme oturumlarıyla sona erdi.

Toplantıda konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, sosyal bilimlerde nitelik ve nicelik çalıştayının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. World Cafe yönteminin beyin fırtınasının daha gelişmiş hali olduğunu söyleyen Akyıldız,  “Bilginin kaynağı, iki farklı şey arasında ilgi kurmaktır. Farklı fikirler, tarihin ve insanların temel dinamizmini oluşturur. Ortak akıl üretmek vahdete doğru yolculuk yapmak demektir.”dedi.

“Bizler her davranışımızla tarihin hem edilgen hem de etken inşacısıyız, yani tarih yapıcıyız” diyen Akyıldız, SDÜ’nün marka olabilmesi için akademisyenlere önemli görevler düştüğünü belirterek markalaşmanın, akademisyenlerin yapacakları araştırmalar, geliştirecekleri projeler, bilimsel birikimleri ve bilime yapabilecekleri katkılarla sağlanabileceğini kaydetti.  Bilim insanlarının insanlara bilimin ışığıyla hizmet edeceğini söyleyen Akyıldız “Bilimsel dünyada bilimin ışığından ne kadar yararlanırsak bu alanda kendimizi ne kadar yetiştirirsek ışığımızda o kadar bol olur. Bilim insanının iyi niyetle yaptığı tüm faaliyetler kutsaldır” diye konuştu. Çalıştay, ilk gün Barida Otel’de gerçekleştirilen oturumlarda gruplar tarafından alınan kararların paylaşılmasıyla sona erdi.