20 Eylül 2017 Çarşamba

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI ÖZEL ÖĞRENCİ BAŞVURU VE KAYITLARI

23 Şubat 2016 Salı 10:14 tarihinde eklendi | 21968 defa okundu

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Özel Öğrenci Başvurusu:

-25 Şubat- 02 Mart 2016 tarihleri arasında "Özel Öğrenci" statüsünde ders almak isteyen lisans son sınıf öğrencileri, lisans ve yüksek lisans mezunları başvurularını gerçekleştirebilirler.

-Ders seçimleri Anabilim Dalları tarafından açılan ve en az bir öğrencinin aldığı derslerden atanır.

-Özel öğrenci statüsünde ders alacak öğrenciler lisansüstü eğitimden almış oldukları derslerden en fazla  5 (beş) tanesini saydırabilir.

-Özel öğrenci statüsünde ders alacak Tezsiz ve Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans öğrencileri en fazla dört (4) ders alabilirler.

-Özel öğrenci statüsünde ders alacak öğrenciler alacağı derslerle ilgili bilgileri Anabilim Dallarından öğrenebilirler.

Not 1: Lisans son sınıf öğrencilerinin almaları gereken AKTS Toplam Kredisi 45'tir.

Not 2: Seminer ve Uzmanlık Alan dersleri kesinlikle seçilemez.

Özel Öğrenci katkı payı ücretlerini Üniversitemiz Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Veznesine TC Kimlik numaralarına yatırılacaktır.

Ders Başına Alınacak Özel Öğrenci Ücretleri:

Tezli Lisansüstü programı ders ücreti: 100 TL

II. Öğretim Tezsiz yüksek lisans programı ders ücreti: 252 TL (1 Dönem-4 ders=1008, 00.- TL)

Uzaktan Eğitim Tezsiz yüksek lisans programı ders ücreti: 360 TL (1 Dönem-4 ders=1440, 00.- TL)

Özel Öğrencilik Başvuru Formu İçin TIKLAYINIZ

Özel öğrenci kabulü MADDE 10 – (1) Yükseköğretim lisans mezunları veya son sınıf öğrencileri, belirli konuda bilgisini artırmak için EABD başkanlığının önerisi ve EYK’nın onayı ile en az bir öğrencinin kayıtlı olduğu lisansüstü derslere özel öğrenci olarak kabul edilebilir. Özel öğrenciler ilgili lisansüstü programda alınması gereken derslerin toplam kredisinin en fazla %50’sini alabilirler. Özel öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamaz, ancak bu öğrenciler de derslere devam ve başarı durumları hakkında Enstitüde uygulanan esaslara uymak zorundadır. Özel öğrencilere başarılı olmaları halinde, derslerin kredisi ve başarı durumunu belirleyen bir belge verilir. Öğrencilerin kayıt ücretleri EYK’ca karara bağlanır.